Friday 29 March 2013

Zuta Rolada






Ove godine napravicu dva kolaca ( svekrva ce donjeti par ).
 
Fino je imati jedan kolacic onako mali uz kafu .

Ova zuta rolada je bas super za te namjene .
 
 
 
 
 
Slika sa bloga "u mojoj kuhinji 2"



Krema

2 kuhana žumanjka

80 g mekanog margarina/maslaca

80 g šećera u prahu

 
Kora

150 g mljevenih oraha

150 g šećera u prahu

100 g čokolade za kuhanje

1 svježi bjelanjak

1 velika žlica ruma


kristal šećer za razvaljati
 
Za kremu, kuhane žumanjke ispasirajte kroz cjediljku.
Mekani margarin kremasto izmiksajte sa šećerom u pragu pa dodajte ispasirane žumanjke i sve dobro izmiksajte.
 
Za koru, od malo posoljenog bjelanjka izmiksajte snijeg.
Čokoladu nasjeckajte i otopite na pari, malo ju ohladite (ali pazite da se ne stvrdne).
U posudu stavite orahe, šećer, izmiksani snijeg, mlaku čokoladu i rum te zamijesite glatku smjesu. Smjesa je poprilično ljepljiva, po potrebi posipajte ruke šećerom u prahu.
Kad zamijesite smjesu može se činiti jako gnjecava i ljepljiva, ali na zraku se suši i stvrdnjava; možete ju ostaviti da se suši 2-3 min. da ne bude tako ljepljiva.Razvijajte koru izmedju dva masna papira .

Papir za pečenje (oko 38 cm x 50 cm) posipajte šećerom i kristalom pa na njemu odmah razvaljajte smjesu u pravokutnik (tanko, 3 - 5 mm debljine).
Na razvaljanu koru ravnomjerno razmažite kremu i sve čvrsto narolajte.


Prijatno ..... :)
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Hvala na komentarima