Ove godine napravicu dva kolaca ( svekrva ce donjeti par ).
Fino je imati jedan kolacic onako mali uz kafu .
Ova zuta rolada je bas super za te namjene .
Slika sa bloga "u mojoj kuhinji 2"
Krema
2 kuhana
žumanjka
80 g mekanog
margarina/maslaca
80 g šećera u
prahu
Kora
150 g mljevenih
oraha
150 g šećera u
prahu
100 g čokolade za
kuhanje
1 svježi
bjelanjak
1 velika žlica
ruma
kristal šećer za
razvaljati
Za kremu, kuhane
žumanjke ispasirajte kroz cjediljku.
Mekani margarin kremasto
izmiksajte sa šećerom u pragu pa dodajte ispasirane žumanjke i sve dobro
izmiksajte.
Za koru, od malo
posoljenog bjelanjka izmiksajte snijeg.
Čokoladu nasjeckajte i
otopite na pari, malo ju ohladite (ali pazite da se ne stvrdne).
U posudu stavite orahe,
šećer, izmiksani snijeg, mlaku čokoladu i rum te zamijesite glatku smjesu.
Smjesa je poprilično ljepljiva, po potrebi posipajte ruke šećerom u
prahu.
Kad zamijesite smjesu
može se činiti jako gnjecava i ljepljiva, ali na zraku se suši i stvrdnjava;
možete ju ostaviti da se suši 2-3 min. da ne bude tako ljepljiva.Razvijajte koru izmedju dva masna papira .
Papir za pečenje (oko 38
cm x 50 cm) posipajte šećerom i kristalom pa na njemu odmah razvaljajte smjesu u
pravokutnik (tanko, 3 - 5 mm debljine).
Na razvaljanu
koru ravnomjerno razmažite kremu i sve čvrsto narolajte.
Prijatno ..... :)
Prijatno ..... :)
No comments:
Post a Comment
Hvala na komentarima