Kafa u poznatoj i staroj kafiteriji Gerbeaud je bila nesto izvan uobicajene
posjete cafeu. Cafe mi je preporucila Snjezana (hvala) i stvarno se treba
vidjeti .Osnovan 1858 godine i sa najboljom uslugom podsjeca na vrijeme
bogastva i uzivanja.
Izmedju svih delikatesa izabrala sam Emil kombinaciju .
Chocolate dessert speciality flavoured with homemade cognac
cherries, served with vanilla ice-cream and garnished with a classic cat`s tongue.
Vec predpostavljate da gradjevina gradjena u Baroknom stilu
ne manjka zlatom i raskosi ....
Saloni su nazvani po namjestaju tj po boji namjestaja i ukrasima .
Bijeli salon sa svilenim tapetama i zlatovezom .
Crveni salon sa teskim plisanim zastorima , ukrasi od zlata i kristala .
Pa nije lose ... ma osjecala sam se kao neka princezica .... :)
A i u drustvu moga D uvijek se ugodno osjecam .
Makaroner izuzetne kvalitete serviraju uz kafu ili ih samo ovako aranziraju.
Ikebana od makaroner ... nevjerovatno ...
Pa drage moje ako vam nekad ostane nekih 200 makaroner
evo ideje ...
Jednom rjecju divno je bilo i preporucujem vam ako vas put nanese u
Budim .
Ti i jesi princeza...divan post,nemam riječi. Vjerujem da ti Budimpešta već nedostaje,nekako se uvuče čovjeku pod kožu :-)
ReplyDelete