Novi favorit međju ukucanima .
Brzi i jako ukusni mafini sa ribizlama
postali su favorit mojih ukucana.
Ako se jos serviraju u masovitim korpicama
postaju i slavlje za oci pa se
mogu servirati i "finim " gostima a da se ne postidite.
Recept:
3 jajeta
15 kasika secera
15 kasika brasna
15 kasika mlijeka
15 kasika ulja
prasak za pecivo
vanilin secer
ribizle ili voce po zelji.
secer u prahu
Izmutiti jaja ,postepeno dodavati secer. Dodati tecne sastojke .Pomijesati brasno ,prasak za pecivo
i vanilin secer. Sastaviti suhe sastojke sa smjesom . Sipati smjesu u kalupe. Kalupe napunite do pola.
dodajte voce. Ako je voce bilo zaledjeno iscijedite tecnost. Svjez voce isjeckajte na manje komade.
Peci na 220 dok mafini nedobiju finu boju.Ukrasiti secerom u prahu .
Ovo moram isprobati.
ReplyDelete