Thursday, 29 January 2015

Taco paj i Italijanska paj

 
Tijesto za Paj :
 
3 dl brasna,malo soli,kaskica secera,150g margarina (direktno iz frizidera)
1-2 kaskice ledene vode.
 
U asistentu pomijesati sve sastojke dok se tijesto ne pretvori u jednu masu, ca par minuta.
Tijesto spakovati u kesicu i ostaviti u frizider da se odmara.
 
 
Hladno tijesto razviti izmedju dve vrecice .Prekriti formu za paj sa tijestom i odstraniti krajeve.
Paj koru peci na srednjoj temperaturi dok se nedobije fina boja .Kore filovati po zelji.
 
Taco paj
 
Jedna glavica crvenog luka,sitno isjeckana i preprzena ,u to dodati pola kilograma fasiranog mesa.
U polugotovo meso dodati taco zacine , kukuruz i crvenu papriku sitno isjeckanu .
Smjesu istresti u gotovu paj koru. Zaliti paj sa smjesom od tri jajeta , naribanog sira i slatke pavlake.
so ,biber sve po zelji. Peci na srednjoj temperaturi .
 
 
Italijanska Paj (crveno,zeleno bijela )
 
Sir feta, brokoli ,crvena paprika. Izrezati sastojke i poredati u paj koru.
Zaliti paj sa sa smjesom od tri jajeta , naribanog sira i slatke pavlake.
so ,biber po zelji. Peci na srednjoj temperaturi .
 
 
Prijatno :)


No comments:

Post a Comment

Hvala na komentarima