Recept :
6 jaja
125g putra
200g secera
250g cokolade za kuhanje
100g cokolade za kuhanje (preliv)
180 g mljevenih ljesnjaka ili oraha
solja kafe (kuhane jake kafe )
pola kasike praska za pecivo (mala)
Priprema:
U solju kuhane kafe iskidati cokoladu i staviti na sporet da se istopi.
Umutiti puter u pjenu ,dodati secer i jedno po jedno zumanjce.
Sastaviti cokoladu ,kafu i puter smjesu .
Dodati ljesnjake .
Umutiti bjelanjke u cvrst snijeg .
Sastaviti snijeg sa predhodnom smjesom.
Rernu zagrijati na 180-200 stepeni.
Torta se pece 30-40 min .
Kad se tjesto odvoji od kalupa , tj torta je u
sredini zitka i mekana a okolo nesto malo pecenija
prelije se topljenom cokoladom.
Vanilija preljev:
Slatka pavlaka i vanilija secer umutiti po ukusu.
Coki tortu srevirati sa vanilija preljevom i vocem.
Uzivajte u okusu , Gaga :)
Drago mi je sto si podijelila ovu ukusnu cokoladnu tortu, samo cu dodati da je najukusnije je posluzivati kad odstoji jedan sat u sobnoj temparaturi. Lijepe slike, bas si lijepo uslikala, hvala ti, pussa od nas
ReplyDeleteOvo mora da se proba ☺
ReplyDeleteSlažem se sa Barbarom, ovo mora pod hitno da se proba! Mljac... :)
ReplyDeleteGledam ovaj divan ljubicasti buket sa divnom ruzom sto sam dobila od vas, kada bi ga mogla nekeko zaustaviti da nikada ne uvene, divan je, sa mojom omiljenom bojom, sa ukusom i toplinom tvog srca si ga izabrala, hvala <3
ReplyDeletedjeluje ukusno
ReplyDelete