Monday 9 February 2015

Mafini sa ribizlama

Novi favorit međju ukucanima .


 
Brzi i jako ukusni mafini sa ribizlama
 postali su favorit mojih ukucana.
Ako se jos serviraju u masovitim korpicama
postaju i slavlje za oci pa se
mogu  servirati i "finim " gostima a da se ne postidite.
 
Recept:
3 jajeta
15 kasika secera
15 kasika brasna
15 kasika mlijeka
15 kasika ulja
prasak za pecivo
vanilin secer
ribizle ili voce po zelji.
secer u prahu
 
Izmutiti jaja ,postepeno dodavati secer. Dodati tecne sastojke .Pomijesati brasno ,prasak za pecivo
i vanilin secer. Sastaviti suhe sastojke sa smjesom . Sipati smjesu u kalupe. Kalupe napunite do pola.
dodajte voce. Ako je voce bilo zaledjeno iscijedite tecnost. Svjez voce isjeckajte na manje komade.
 
Peci na 220 dok mafini nedobiju finu boju.Ukrasiti secerom u prahu .


 


1 comment:

Hvala na komentarima